Joutsan uimala ehti Joutopäiville

Joutsalaisille tärkeä ja suosittu uimala, joka oli palvellut kuntalaisia ilmeisesti 50 -luvulta lähtien, jouduttiin täysin palvelleena purkamaan alkuvuodesta. Entisen paaluille perustetun uimalan tilalle oli päätetty hankkia kelluvilla laitureilla ja hyppytornilla varustettu, likimain saman kokoinen ja mallinen uimala. Samassa urakassa uusittiin Leivonmäen kansallispuistossa olevan uimarannan laituri.

Tässäkin kohteessa aikataulu oli haastava, koska kunta sai Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto (avi) myöntämän vesilain mukaisen luvan uudelle laiturille 16.6., jolloin laiturien valmistaminen voitiin aloittaa. Uimala piti saada käyttöön 1.7. mennessä Joutsan Joutopäivien alkaessa. Aikaa oli siis tasan kaksi viikkoa. Laitureita piti valmistaa ja asentaa yhteensä 150 m, sekä lisäksi massiivisesta kestopuusta tehtävä hyppytorni.

Vaikka tilaajan toiveet ovat meille tärkeintä, totesimme tilaajan kanssa käydyssä neuvottelussa, että hyppytornin tekeminen tuossa aikatalussa on mahdotonta, koska siihen käytettävää kestopuuta ei ollut saatavissa varastosta. Joutopäivien kannalta oli oleellista, että uintilaiturit on asennettu, hyppytornin voi toimittaa myöhemmin. Näin sovittiin ja näin toimittiin. Laiturit oli asennettu 30.6. Hyppytorni rakennettiin viikonlopun aikana ja vietiin Joutsaan seuraavana tiistaina. Tosin tornin asentaminen jouduttiin kovien tuulien vuoksi siirtämään seuraavalle viikolle.

Näin tiukkaan aikatauluun pystyttiin toimivan yhteistyön ansiosta. Uimala koottiin Laakson Laiturit Oy:n lähes vakiomallisista HDPE-putkiponttonilaitureista, jotka he pystyivät nopeasti kokoamaan. Hyppytornin teki Virtain Kiinteistöpalvelu Oy Laakson Laiturien piirustusten mukaan. Reittitiimin osuudeksi jäi kokonaisuuden koordinointi ja paikalla tehdyt asennustyöt, sekä käyttäjien ja tilaajan kiitosten vastaanottaminen:)

Kategoria(t): Yleinen Avainsana(t): , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.