Teräslaitureiden peruskorjaus

Rautaruukki Oy:n 1980 ja -90 -luvuilla kehittämät kelluvat teräsputkilaiturit ja ponttonisillat alkavat luonnollisista syistä olemaan siinä iässä, että ”tarttis tehrä jotain”. Laiturien omistajat ovat huolissaan, kun kellukeputkien pintaan ilmestyy ruostevaurioita ja ”asiantuntijat” tietävät laiturin uppoavan minä hetkenä hyvänsä.

Huoleen onkin aihetta, jos tilanne päästetään niin huonoksi, että ainoa korjaustapa on hävittää laituri, niin kuin muista materiaaleista valmistetuilla saman ikäisillä laitureilla asian laita useimmiten on. Vaikka teräsputkilaituri näyttäisi olevan vahvasti ruosteessa, kannattaa rakenteet tarkastuttaa asiantuntijalla ennen kuin tehdään päätös hävittämisestä. Näiden laitureiden rakenteisiin on alun perin mitoitettu reilusti syöpymisvaraa ja syöpyminen on suhteellisen helppo pysäyttää oikeilla menetelmillä.

Teräsputkilaiturin hankkineet ovat aikanaan tehneet kauaskantoisen ratkaisun. He eivät ole ostaneet kertakäyttöhyödykettä, vaan rakenteen, jolle oikealla hoidolla voidaan antaa lähes rajattomasti käyttöikää. Teräsrakenteelle on järkevää tehdä kunnollinen peruskorjaus 20 – 30 vuoden välein. Sopiva telakointiväli on usein sama, kuin kansilankutuksen luonnollinen vaihtoväli.

Peruskorjaus voidaan tehdä useilla eri tavoilla. Järkevän korjaustavan valinta on aina syytä aloittaa paikalla tehtävällä kuntotutkimuksella, jossa mittauksin ja silmämääräisin tarkastuksin arvioidaan vaurioiden laajuus ja niiden aiheuttama korjaustarve. Valittavat korjaustavat riippuvat vaurioiden lisäksi mm. laiturin sijoituspaikasta, pultattujen elementtien koosta ja telakointipaikan löytymisestä / nostojen ja kuljetusten vaativuudesta.

Reittitiimi Oy on kehittänyt yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa peruskorjausmenetelmiä, joita voidaan käyttää sekä telakalla / konepajalla, että paikan päällä laituria siirtämättä. Valinta vaihtoehtojen välillä tehdään kuntotutkimuksen ja olosuhdekartoituksen perusteella, sekä kustannus-hyötyanalyysin avulla.

Viime kädessä päätökset tietenkin tekee laiturin omistaja omien tarpeidensa ja mahdollisuuksiensa mukaan. Joka tapauksessa suosittelen kuntotarkastuksen teettämistä teräsputkilaiturin rakenteet tuntevalla taholla, jotta korjaukset voidaan ajoittaa taloudellisesti ja teknisesti järkevästi, eikä esimerkiksi hävitetä hyvin toimivaa laituria, jolla vielä olisi korjattuna taloudellista käyttöikää toinen, kolmas ja ehkä neljäskin neljännesvuosisata jäljellä.

Peruskorjaaminen on paitsi taloudellisesti, myös ympäristön kannalta järkevämpää toimintaa, kuin 20-30 vuoden välein tehtävä uusinvestointi ja vanhan laiturin hävittäminen.

Kategoria(t): Yleinen Avainsana(t): , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.