Vakavuuslaskennalla varmistetaan laiturien turvallisuus ja käytettävyys

Haluatko vertailla luotettavasti eri laiturityyppien käyttäytymistä erilaisissa kuormitustilanteissa? Oletko tilaamassa laituria tai lauttaa, jonka päälle on tarkoitus rakentaa jotain, joka saattaa vaikuttaa laiturin tasapainoon ja kellunta-asentoon (esim. hyppytorni, ravintola, omakotitalo tai sauna)? Tarvitsetko rakennusvalvonnalle luvitettujen kelluvien rakenteiden vakavuuden osoittamista?

Mihin vakavuuslaskentaa tarvitaan?

Reittitiimin tarjoamat vakavuuslaskentapalvelut on tarkoitettu turvallisuuden varmistamiseen ja ponttonien mitoitukseen jo kelluvan laiturin suunnitteluvaiheessa. Vakavuuslaskenta on edullinen ja järkevä tapa varmistaa, että laituri tulee kellumaan oikeassa asennossa ja kantaa turvallisesti henkilömäärän jolle se on tarkoitettu.

Käytämme laskentaohjelmistoa myös taloponttonien ja paikalleen ankkuroitavien ponttonilauttojen automaattisen tasausjärjestelmän suunnittelussa ja mitoituksessa.

Huomaathan, että laiturin asennon korjaaminen jälkikäteen on usein mahdollista vain lisäpainottamisella, joka taas pienentää hyötykuormaa.

Vakavuuslaskentapalvelumme mahdollistavat sinulle:

  1. Laitureiden todellisen kantavuuden toteamisen ja sallitun henkilömäärän määrittelyn (ravintolalautat yms.)
  2. Korkeiden rakenteiden pystyssä pysymisen varmistamisen
  3. Toispuoleisesti kuormitettujen laitureiden tai lauttojen kellunta-asennon säätämisen oikeaksi järkevin kustannuksin
  4. Luotettaviin laskentamenetelmiin perustuvan tiedon antamisesn viranomaisille

Käyttämämme ohjelmisto on tehty erityyppisten alusten vakavuuslaskentaan. Se on käytössä maailmanlaajuisesti. Laskentaohjelmistoa käyttää laituriasiantuntija, joka ymmärtää laitureihin liittyvät erityispiirteet.