Sisävesiristeilyt ja harrasteveneily ovat suosittuja aktiviteetteja Tampereella. Kaupunki on panostanut siihen, että laivalaiturit ja muut sataman palvelut ovat sekä nykyaikaisia että turvallisia käyttää. Kumppaniksi satamien kehittämiseen on usein valikoitunut Reittitiimi Oy.

Reittitiimin Tapio Sarkolalla on yli 30 vuoden kokemus satamien suunnittelusta, kunnossapidosta ja rakentamisesta. Kun hän aikoinaan perusti Reittitiimin, oli Tampere yksi niistä kaupungeista, johon Tapio alkoi tarjota palvelujaan.

– Reittitiimillä on hyvät tuotteet, ja esimerkiksi uusien laivalaiturien kohdalla juuri sellainen, jota sillä hetkellä haettiin. Kunta-alalla järjestetään aina tarjouskilpailu, ja aika usein Reittitiimi on nämä voittanut, kertoo Tampereen kaupungin satamapäällikkö Matti Joki.

“Laitureista on pelkkää positiivista sanottavaa”

Viimeisen viiden vuoden aikana Reittitiimi on toimittanut Tampereelle mm. kaksi näyttävää laivalaituria. Uudet teräsponttoonilaiturit ovat turvallisia paitsi laivoille, myös niitä käyttäville matkustajille.
– Laivalaiturit ovat yleisön kannalta mieluisat ja houkuttelevat. Tampereella on pitkät perinteet laivaliikenteessä, ja meille on hyvin tärkeää ottaa huomioon myös liikuntarajoitteiset. Liikuntarajoitteisten pääsyä laivalle on helpotettu laitureilla, jotka ovat turvalliset kulkea.
– Tietenkin uusista laitureista on hyötyä myös kaupungille. Laiturit ovat huoltovapaat ja hyvin asennetut – meidän ei tarvitse käydä niitä itse iltaisin virittämässä, Joki toteaa.

Reittitiimiltä ratkaisu myös lokkiongelmaan

Laivalaiturien lisäksi Reittitiimi on toimittanut Tampereelle septijärjestelmiä ja uusia lokkihälyttimiä. Satamapäällikkö Joki on ollut tyytyväinen lokkihälytinten toimintaan ja niiden tuomiin hyötyihin.
– Lokkihälyttimet ovat olleet erittäin hyviä! Lähdettiin testaamaan niitä ensin Laukontorilla, ja asennusten jälkeen ei näkynyt yhtään lokkia. Nyt hälyttimiä on satamissa kymmenkunta, Joki kertoo.

“Kaikki on toiminut sovitusti”

Matti Joki on ollut tyytyväinen Tampereen kaupungin ja Reittitiimin yhteistyöhön. Hän nostaa esiin erityisesti toimitusajat, jotka ovat laituripaikkoja eteenpäin vuokraavalle kaupungille tärkeä asia.
– Laiturit ovat sellaisia kuin sovittiin, ja toimitus järjestyi ajallaan. Viimeisen päälle hyvää työtä, Joki kiteyttää lopuksi.

Katso video täältä.